Skip directly to content

Opera Het Ware Geweld

Datum: di, 04/22/2014 - 18:00

Op 4 mei 2014 gaat de opera Het Ware Geweld  in première. Librettist Olaf Mulder is opgeleid tot psychoanalyticus, wat de inspiratie vormde voor het schrijven van het libretto. Persoonlijke ervaringen van Olaf Mulder als kind, literatuurstudie en ontroerende gesprekken met overlevenden vormen de basis van het libretto. Politieke verleiding en geweld, maar ook verzet vormen het verhaal dat begint in het heden en eindigt in Nazi-Duitsland.

Kaartverkoop: www.operahetwaregeweld.nl

De tekst van een vignet over het ontstaan van het libretto, oorspronkelijk als voordracht voor het congres over 'psychoanalyse en opera', van de Stichting Psychoanalyse en Cultuur is voor belangstellenden te verkrijgen bij Olaf Mulder, via: olafmulder@planet.nl

Zaterdag 10 mei 2014 werd  Olaf Mulder geinterviewd voor de radiozender AmsterdamFM. Daarin kwamen de opera's  Het Ware Geweld, Hadjemaar en Kromhout De Werken aan bod. Van alle drie de composities zijn behoorlijk uitgebreide fragmenten te horen. En Olaf breekt een lans voor de psychoanalyse.

Vraaggesprek tussen televisiejournalist Willem Jan Bloem (AVRO's EenVandaag) en schrijfster en historica Nelleke Noordervliet over de verleiding van populisme.

PDF-bijlage(n):