Skip directly to content

NIEUW BOEK: Het verlangen naar oorlog en andere zaken door Antonie Ladan

Datum: ma, 11/30/2015 - 12:05

Binnenkort bij Uitgeverij Sjibbolet:

Het verlangen naar oorlog en andere zaken  door  Antonie Ladan

Veel van ons geestelijk leven verloopt onbewust. Aan de hand van klinische vignetten en voorbeelden uit de romanliteratuur zet de auteur uiteen hoe vertrouwdheid met bewuste en de onbewuste aspecten van onze binnenwereld van betekenis kan zijn voor ons dagelijks functioneren. In dat kader komt aan bod dat wij niet alleen een afkeer hebben van oorlog, maar er ook naar verlangen. De auteur laat zien dat een toestand van vrede psychisch belastend is. Oorlog lijkt een aantrekkelijke mogelijkheid te bieden om het taboe op het erkennen van onze fundamentele machteloosheid in stand te houden. Kennis van onze innerlijke houding ten opzichte van oorlog is in deze tijd meer dan ooit van belang.

Antonie Ladan is psychiater-psychoanalyticus en heeft vele publicaties op zijn naam staan. Zijn succesvolle boeken Het wandelend hoofd. Over de geheime fantasie een uitzondering te zijn en Het vanzelfzwijgende. Over psychoanalyse, desillusie en dood (Uitgeverij Boom) verschenen ook in Engelse vertaling.

Auteur: Antonie Ladan                                                                                                              

Titel: Het verlangen naar oorlog en andere zaken             

Isbn: 978 94 9111 023 8                                                                                                       

Paperback, 234 bladzijden, € 22,50 Euro

Verschijnt op 4 december 2015.

Voor meer informatie en het aanvragen van recensie-exemplaren: e.greven@uitgeverijsjibbolet.nl    Zie ook www.uitgeverijsjibbolet.nl